Prehrambena industrija in industrija transportne embalaže

Prehranbena industrijaWALKI svoje visoko strokovno znanje uporablja pri izdelavi večslojnih laminatov, ki zagotavljajo trdno podlago za proizvodnjo prožnih materialov, za izdelavo zložljivih škatel, embalaže za živila, bariernih kartnov itd..

 

WALKI je razvil vrsto materialov namenjenih posebej za trg zložljivih škatel. Z uporabo bariernih kartonov je zmanjšana potreba po notranji embalaži predvsem pri pakiranju živil. S tem se zmanjša tudi količina končne embalaže, kar ima pozitiven vpliv na okolje. Barierni kartoni, ki se običajno uporabljajo za neposredni stik z živili, ter za pakiranje v neživilskih sektorjih, so kvalitetni in nudijo poleg dobre zaščite tudi možnost lepega in kvalitetnega tiska. Končni uporabniki teh materialov so izdelovalci zamrznjene hrane, predelovalci sveže hrane, detergentov, hrane za hišne ljubljenčke, izdelovalci pladnjev za torte, piškote, praline, čokolade in izdelovalci pokrovov za jogurte, skute, namaze ter pakirne embalaže za kozmetično industrijo, industrijo pijač ter cigaretno industrijo.

 

Walki materiale se lahko oblaga ali lepi kot zaščita pri pakiranih izdelkih, s čimer se zmanjša količina odpadkov in izboljša funkcionalnost, kot tudi ustvari prijeten izgled končnega izdeleka.

Walki v embalažnih materialih za fleksibilno pakiranje uporablja papir v kombinaciji z materiali, kot so npr. plastične folije, aluminij, s čimer izpolni najzahtevnejše predpise za varstvo okolja, higiene, časa ohranjanja izdelka kot tudi trajnosti.