SharpCell Finska

Je eden od proizvajalcev airlaid materiala. Airlaid papir se izdeluje po suhem postopku in je okolju prijazen. Uporablja se za različne namene kot npr: higieno, osebno nego, namizni program (servieti, prti, podstavki..), za aplikacije čiščenja, nego občutljive kože dojenčkov in starostnikov ter za žensko higieno. Stabilna visoka kakovost, zanesljivost dobav in storitev, so stalnice podjetja SharpCell.

Airlaid papir je proizveden iz čiste celuloze in se zaradi številnih dobrih lastnosti uporablja predvsem za izdelavo najsodobnejših netkanih izdelkov, katerih glavne značilnosti so visoka vpojnost, mehkost, brezprašnost, itd…

 

SharpCell FSCSharpCell PEFC

Proizvodna linija ponuja sodoben način izdelave materialov z različnimi vezivnimi dodatki. Izdelki so lahko prilagojeni potrebam kupca in izdelani po njegovih zahtevah in željah. Airlaid je edinstveni material narejen z lastnostmi zahtevanimi za končno uporabo.

Najboljše rešitve so na voljo z dobrim sodelovanjem s strankami. Z aktivnim razvojem materiala, ki je prilagojen končnemu izdelku najdemo aplikacije in uporabe, ki izpolnjujejo zahteve tudi najbolj zahtevnih kupcev.

 

Okolju prijazno

SharpCell airlaid papir se proizvaja z uporabo obnovljivih virov energije, brez emisij, ki nastajajo v procesu klasične proizvodnje papirja z vodo ali z zrakom.  SharpCell je zavezan k trajnostnemu razvoju zmanjševanja vplivov na okolje, povezanih tako z materiali, postopki kot tudi z načinom dela.

Vpliv na okolje, kakovost in varnost, so bile upoštevane že v fazi načrtovanja. Tovarna ima optimalno lokacijo z odličnimi prometnimi povezavami do glavnih izvoznih pristanišč. Uporablja okolju prijazne vire energije, zemeljski plin je igral  in igra pomembno vlogo pri načrtovanju proizvodnega obrata.

 

SharpCell uporablja napredno tehnologijo nadzora za zmanjšanje emisij v zrak, kot tudi v vodo in v tla in si nenehno prizadeva, da bi se našli še novi inovativnejši načini za ponovno uporabo in recikliranje odpadkov.

Prispevek k boju proti podnebnim spremembam je uporaba obnovljivih virov surovin (lesne biomase), z učinkovito rabo energije v proizvodnji in s čistejšo in bolj učinkovito energijo v proizvodnem procesu.